Boston Celtics, 80'lere damgasını vuran Larry Bird, Kevin McHale, Robert Parish'ten (Big Three) sonra artık yeni bir 'trio'ya sahip: Paul Pierce-Kevin Garnett-Ray Allen. NBA'de sezonun en flaş transferi dün resmiyet kazandı ve 12 yıldır Minnesota Timberwolves'ta forma giyen Kevin Garnett, Celtics'e takas oldu. 2007 Draftı'ndan önce Seattle Supersonics'ten Ray Allen'ı da kadrosuna dahil eden Celtics belki de 21 yıldır özlemini duyduğu şampiyonluğa ulaşabilecek.
Doğu Konferansı'nda geçen sezon aradığını bulamayan, ligi sadece 24 galibiyetle (geçen sene ligin en kötü ikinci takımı oldular) tamamlayan Celtics bu takımı yaratabilmek için büyük fedakârlık yaptı. Bu takas karşılığında forvetler Al Jefferson, Ryan Gomes ve Gerald Green'in yanı sıra pivot Theo Ratliff ve oyun kurucu Sebastian Telfair, Batı Yakası'nın yolunu tuttu. Minnesota ekibi ayrıca gelecek sezonlarda kullanacağı iki ilk tur draft hakkı kazandı. NBA tarihinde daha önce, bir oyuncu için böyle bir takas gerçekleşmemişti.
Ayrılmak istememiş
Boston Celtics'le üç yıllık sözleşme imzalayan Garnett, NBA kariyerindeki en zor 72 saatini geçirdiğini söylerken transferi şöyle yorumladı: "Benim Wolves'tan ayrılma gibi bir niyetim olmadığını herkes biliyor. Ancak kulübün sahibi Glen Taylor benim gitmemde sakınca görmediğini söyleyince ayrı yollarda olduğumuzu gördüm. Burada her gece triple-double yapmak zorunda değilim. İki All-Star oyuncumuz daha var onlarla her maçı kazanmaya yakınız. Şampiyonluk yüzüğü için daha uygun bir fırsat olamazdı."
Liseden direkt olarak NBA'e geçen Garnett'in kariyerine bakıldığında Celtics'in çok büyük bir adım attığı söylenebilir. 'KG', son dokuz sezonda 20'nin üstünde sayı, 10'un üstünde ribaund ortalaması tutturdu. Garnett, NBA tarihinde ayrıca 19 bin sayı, 10 bin ribaunt ve 4 bin asist barajını açmış beş oyuncudan biri. Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone ve Charles Barkley gibi efsaneler Garnett'tan önce bu başarıyı yakalamışlardı.
Yaşları sorun olabilir...
Peki Garnett'in takıma katılmasıyla Yeşil-Beyazlılar yeniden zaferlerin tadına varacak mı? Bu üçlünün hücumda ne kadar korkutucu olduğunu öğrenmek için kariyer ortalamalarına bakmak yeterli: Garnett 20.5, Allen 21.5, Pierce de 23.6 sayı ortalamaları tutturmuş durumda. Ancak Allen'ın 32, Garnett'in 31, Pierce'ın 29 yaşında olması ve takaslar nedeniyle kadronun darlığı Celtics'i zorlayabilir. Boston ekibinin direktörü Danny Ainge, Celtics'in kendi günlerindeki gibi başarılı olacağına inanıyor. Eski bir Celtics oyuncusu olan Ainge, "Bu sene çok eğlenceli geçecek" dedi.
Garnett kimdir?
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1976
Pozisyonu: Power forvet
Lakapları: KG, The Franchise
Boy: 2.11
Kilo: 115
Başarıları: Olimpiyat altın madalyası (2000), NBA'in en değerli oyuncusu (2003-04), All-Star'ın en değerli oyuncusu (2003), 10 kez All-Star (1997, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007), üç kez yılın ilk beşinde (2000, 2003, 2004), altı kez yılın savunma beşinde (2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005)